Skip to main content
  • ODNOSI ZA TRETJE TISOČLETJE

    HARFISTIČNO OMIZJE

    Umetnik je leta 1993 ustanovil srednjeevropsko civilno pobudo Harfistično omizje. Gre za neformalno zasebno diplomatsko institucijo, katere namen je popularizacija kulture, a še prej in bolj zavzeto želi ustvarjati nove odnose med ljudmi tega sveta. Tretje tisočletje se, če sledimo ideji ustanoviteljev in promotorjev omizja, ne bi smelo utapljati v blatu slabega, ampak poiskati in oživiti dobro v posamezniku in skupnosti.

ODNOSI ZA TRETJE TISOČLETJE

HARFISTIČNO OMIZJE

V 30 letih, kolikor Harfistično omizje obstaja, je gostilo več sto umetnikov, kulturnikov, gospodarstvenikov, rektorjev, politikov, diplomatov, novinarjev itd. Gre za ljudi, ki imajo radi umetnost, so voljni zastaviti svoje ime, znanje in sredstva za njen obstoj in razvoj, predvsem in najprej pa z zgledom in delom graditi boljši svet.

ČASOPIS GA BERI

Od leta 2005 umetnik v različnih oblikah izdaja časopis ga BERI, ki ima podnaslov "časopis za nove odnose v tretjem tisočletju". "Kdo smo in zakaj nismo tisto, kar bi morali biti?" se v eni od prvih številk sprašuje takratna urednica Lilijana Rajič. Če se ne odzivamo na izzive, ki nam jih postavlja življenje, je, kakor da ne bi živeli, še pravi. 

Ali ni umetnost tista, ki daje največ odgovorov? Ali ni umetnost tista, ki nas vodi skozi zapleteni labirint življenja, nam daje moč za vztrajanje, nas pomirja in usmerja. K lepemu in dobremu.